Gurbaváros

2017.04.19 19:35

Régi nagy kedvenceim a Girbe gurba házak. Eredetileg a lányomnak készült a Gurbafalu és szinte csak rózsaszint tartalmazott volna különböző árnyaltokban. Illetve közös festegetés lett volna...ha lett volna türelme. A rózsaszin azonban túl lányosnak bizonyult igy az alkotás közben inkább felhasználtam a Pentacolor akkoriban kapható összes üvegefsték szinét. (A kép 2015 -ben készült)

A kotúrozást is több szinnel készítettem, igy még szinesebbé, téve a házikókat és kontrasztosabbá a képen lévő mintákat. 

Ha sokszínű mintát festek szinte mindig a kedvem szerint haladok a szinekkel. Más képeknél például egy portrénál először az arcot festem meg, de itt ahogy jött...

Persze néha megkérdeztem a lányomat is, hogy milyen színt szeretne. Jó játék a kettőnk elképzelésének az összeegyeztetése. A hold például kimondottan az Ő ötlete volt. Én nem akartam. De Ő azt mondta, hogy Anya van olyan mikor a nap is meg a hold is látszik.  Igaza volt. Igy tovább kellett gondolnom a képet, mert valahogy meg kell majd jelenitenem a nappalt és az éjszakát. A két fa ezért borult össze. Igy már elválaszthattam a sötét és világos háttérszíneket. 

A fekete keret az én mániám. Szeretem. 

A fa törzséhet barna festékeket használtam egy kis színtelennel higítva.

Mikor teljesen kész lettem szerttem volna fantasztikus fotókat készíteni a képről és száradás után rátettem a festékes üvegeket. Az egyiket el is döntöttem...pechemre..mert hát nem volt rendesen bezárva a kupak így a szép sárga festék végígfolyt a festés nagyrészén. Rohantam a szemeteshez és belefolyattam a képemről a szép sárga festéket.  Hálát adtam magamnak, hogy fekete lett a háttér, mert igy nem látszott a baki. 

Lányom elégedett volt és talán még ma sem tudja a sárga festék önálló életét:))