Fekete...fehé...KARAMELL!

2017.04.19 22:49

Hát igen. Van amikor nem úgy alakul egy a kép ahogy elképzelem. A hölgy az első terveimben fekete fehéren szerepelt. De hát a sors nem igy alakította.  Sajnos a festés teljesen hirtelen ötlettől vezérelve történt ezért nem készítettem fázisfotókat. Igérem igyekszem ezt a hibát többet nem elkövetni:))

Annak rendje és módja szerint megfestettem fekete üvegfestékkel az arcot és a hajat. A Pentacolor alkoholbázisú fekete festékét ha színtelen festékkel keverem akkor kapom az arc széleinél és az orrnál, szemhélynál látható kékes árnyalatokat. 

Az arcnál nem kevertem ki külön a színt, hanem az üvegen dolgoztam.  Megfestettem a virágokat is "vörösbor" és piros színekkel majd két napra félretettem száradni a festményt. Ennél a képnél kizárólag a virágoknál használtam kontúrt. 

Mikor elővettem újra a képet és keretezési szándékomat szerettem volna foganatosítani, jött a megdöbbenés: NINCS FEKETE KÉPKERETEM! 

Mert tudom én, hogy a képet utólag is lehet keretezni, de aki sokat fest az soha nem hagyja ki az akciós képkereteket és hát én meg voltam győződve róla, hogy van FEKETE KÉPKERETEM. 

A hiányosságot orvosolni kellett...festéssel. Igy kikevertem az archoz barnát, szintelen festékkel majd barnát és narancssárgat szintén egy kis színtelennel a háttérhez. Igy az egész kép kapott egy karamell szint..mert persze karamell színű keretem az volt itthon:)) A keretet befröcsköltem fekete üvegfestékkel amiből a képre is jutott. A férjem szerint így olyan vagány fiatalos, csajos lett:)