Absztrakt Bagoly Falikép

2017.03.06 13:23

 

Aki szereti a baglyokat és az absztrakt motivumokat talán szívesen elkésziti ezt az üvegfestett faliképet. Ami nem bonyolult, ellenben időigényes feladat.   Pentacolor kontúrokkal és Pentacolor alkoholbázisú üvegfestékekkel dolgoztam. A festményben  a jelenlegi Pentacolor teljes alkoholbázisú üvegfesték színskálája szerepel. A minta saját terv alapján készült a képpel azonos méretben, amit arany és fekete kontúrral átkontúroztam egy megtisztított üveglapra. 

A kontúr száradási ideje 2-3 óra. Ezt érdemes megvárni, mert a nagyobb felületen ha elkezdünk festeni könnyen elmaszatolhatjuk a mintát. Festésnél dolgozzunk tetszőleges színekel.

Az üveglapot el is forgathatjuk igy nem kell átnyúlnunk a már megfestett területeken. Én szeretem a hasonló stílusú képeket szinkronban festeni. Igy biztosan nem tévesztem el a szineket. A különböző színű üvegfestékekkel színátmeneteket is készíthetünk. 

Színtelen üvegfestékkel halványítani tudjuk a színeket. Ha fehér festékkel keverünk bármilyen más színt akkkor megszűnik az áttetszősége a festéknek, igy pasztell színeket hozhatunk létre.

Érdekes hatást tudunk elérni, ha megfestünk egy kis részt, majd szintelen festéket csepegtetünk bele. A bagoly két szeme közötti narancssárga rész igy készült. 

További díszítéseket is alkalmazhatunk a képen. Én szeretem a pöttyöket amik még díszesebbé teszik a képet. A pöttyözést szintén Pentacolor kontúrral végeztem. Megvártam mig a festés teljesen megszárad. Ez minimum 1 teljes nap azaz 24 óra. Erre azért van szükség, hogy ha véletlenül elrontunk valamit vissza lehessen törölni. Szintén kontúrral keretet rajzoltam az absztrakt bagoly köré. 

Szerintem a szinek szürke, vagy fekete háttérben mutatnak igazán szépen, ezért a kihagyott részeket feketére festettem. Végleges keretét 2 napos száradási idő után kapta meg. 

Kellemes alkotást kívánok!